Statutární město Olomouc

Sociální sítě

Média » Tiskové zprávy

perex:

Ulice některých měst zdobí barevné deštníky, Olomouc bude mít větrníky! V ulici 28. října, v úseku od bývalé cukrárny Maruška po ústí k Hornímu náměstí právě probíhá instalace nové výzdoby – barevných větrníčků. Mají tvar květiny, který stejně jako rozkvetlá výzdoba na náměstí odkazuje na Olomouc jako město květin.

perex:

Vylepšit prostory školy nebo jejího bezprostředního okolí? Na „vytunění“ míst, která školáci nejvíce využívají, nyní mohou získat dvacet tisíc korun z nové soutěže. Město ji vyhlašuje v rámci místní Agendy 21, mezi jejíž hlavní myšlenky patří i větší zapojení občanů do rozhodování a plánování města. Žáci druhých stupňů olomouckých základních škol tak budou mít možnost sami vymyslet, naplánovat a v případě úspěchu v soutěži i zrealizovat svůj vlastní projekt na vylepšení školního prostředí nebo místa, které při cestě do nebo ze školy intenzivně využívají.

perex:

Chodci i řidiči si užívají nových chodníků, nových parkovacích zálivů a silnice bez výmolů a děr v Krakovské ulici. Více než sto metrů komunikace a přilehlých chodníků dostalo v této části města nový povrch. Na podzim přibude i zeleň.

perex:

Představitelé města Olomouce, společnosti Veolia Energie a provozovatele teplárenské sítě OLTERM & TD Olomouc podepsali memorandum o spolupráci na dalším rozvoji teplárenství v krajském městě. Součástí záměru je vklad městské teplárenské infrastruktury do společného podniku OLTERM & TD Olomouc, čímž město posílí svou pozici ve společnosti. Hlavním cílem spolupráce je zajištění dlouhodobě spolehlivých dodávek tepla pro obyvatele, městské objekty i podnikatelské subjekty, ale také ekologizace teplárenské infrastruktury, včetně snižování uhlíkové stopy.

perex:

Poslední úsek cyklostezky, který na území města doplnil trasu Jantarové stezky, je hotový. V ulici U Ambulatoria vznikla zcela nová, téměř tři čtvrtě kilometru dlouhá část cyklostezky, která cyklisty vede podél řeky Bystřice z olomoucké městské části Hodolany do Bystrovan. Nová část cyklostezky řeší i nebezpečné přejíždění frekventované Hodolanské ulice v místě vyústění ulice U Ambulatoria.

perex:

Návrh nové parkovací politiky je dopracovaný a připravený k představení a projednání s veřejností. S kompletním návrhem nové Parkovací politiky se mohou lidé už nyní seznámit na webové stránce spokojena.olomouc.eu. V polovině září se pak mohou zájemci k dokumentu vyslovit na veřejných projednáních.

perex:

Pro odbory umístěné v budově NAMIRO a v budově ve Vejdovského ulici hledá statutární město Olomouc vhodnou nemovitost ke koupi pro administrativní objekt. Poptávku zveřejňuje ve dvou variantách, pro 100 nebo 200 úředníků, s tím, že je možné akceptovat i nabídku budov, na které bude vydán kolaudační souhlas nejpozději do 31. 12. 2021.

perex:

O svou jízdenku do tramvaje či autobusu v Olomouci se nemusí starat ten, kdo ve veřejné dopravě od 1. července doprovází dítě mladší tří let. Novinka vstupuje v platnost od zítřka v celé zóně 71. Bezplatné jízdné v únoru schválili olomoučtí radní.

perex:

Ničivé tornádo, které se prohnalo obcemi na Břeclavsku a Hodonínsku, za sebou nechalo obrovské škody. Česká republika se spojuje a na místo posílá všemožnou pomoc. Svým dílem chce přispět i město Olomouc. Rada města Olomouce dnes dopoledne schválila uvolnění částky půl milionu korun, kterou město pošle na pomoc zasaženým obcím.

perex:

Za dva roky existence putovní výstavy Voda a civilizace si ji v českých a moravských městech prohlédl více než milion lidí. Od 24. června ji budou moci zhlédnout i Olomoučané a návštěvníci města, a to přímo na Horním náměstí.

Stránky: {1, 2 , 3 , 4 , … , 248}      další »

Magistrát města Olomouce
Horní náměstí č.p. 583
779 11 Olomouc